Jak uklidit sníh a „nezničit“ si při tom záda

Zimy už nejsou, co bývaly. Ale pořádná sněhová nadílka přijde i tak každou zimu A s ní i problém, jak se s velkým množstvím sněhu vypořádat. A „neodrovnat“ si při tom záda.

Jak uklidit sníh

Autorské právo: dolgachov / 123RF Reklamní fotografie

Jste ve formě? A máte dobrou kondičku? Nebo ji naopak potřebujete zlepšit a věříte, že vám pohyb na zdravém, čerstvém vzduchu jen prospěje? Gratulujeme vám k takovému rozhodnutí. Ale věřte, že i obyčejné odhazování sněhu je námaha, během které si snadno „strháte“ záda.

Hrablo na sníh

I odhazování sněhu může být občas tak trochu věda. Tedy pokud chcete pracovat efektivně a síly využívat ekonomicky. Speciální hrablo na sníh není jen tak obyčejná lopata. Ale specializovaná zahradní technika. Příklad?

Samotná „lžíce“ je sice z odolného a lehkého plastu, je ale osazena kovovým břitem, který sníh snáze krájí. Povlak násady a rukojeť, tedy místa, kde hrablo uchopíte, je z mrazuvzdorné fólie. Pocitově vás tedy lopata nebude studit. Stačí mrazivý vzduch, co vás bude štípat víc než dost.

Hrablo na sníh Vega ALU 46 

Hrablo na sníh Vega ALU 46 >>>

A sníh padá a padá...

Lopata na sníh – hrablo

Malým hrablem si snadno odházíte cestu od domu ven na ulici. Ale co když musíte odhrabat větší plochu? Hrablo na odhazování sněhu to vcelku snadno zvládne – vždyť má šíři záběru skoro 80 cm. I tahle lopata má kovový břit, který podebrání sněhové vrstvy usnadní.

Lopata na sníh – hrablo sněhové Vega K1

Lopata na sníh – hrablo sněhové Vega K1 >>>

TIP: než se vrhnete do práce, vždy si nejdříve určete místo, kde bude sníh hromadit. Na posyp je nejlepší štěrk nebo písek.

Napadlo ale sněhu opravdu dost a chcete rychle protáhnout dlouhý chodník?

Levná sněhová fréza

Co když vás čeká nejen dvůr, ale i cesta kolem domu, nebo výjezd na ulici a chodník podél silnice. Nebo vše tohle dohromady? Tam se už vyplatí mít specializovaný stroj, který většinu práce udělá za vás. Co třeba malé elektrické sněhové frézy?

Na okolí vašeho domu nebo chalupy bude stačit. Šnek z tvrzené gumy ukousne i namrzlý nebo naopak mokřejší sníh. Komín má je otočný o 180 ° a sníh jím vyletí až do vzdálenosti 5 metrů. Pokud máte dům nebo chalupu v horách, přemýšlejte o tom, zda si pravidelné trápení se sněhem neulehčit. A co když zapadla i silnice a silničáři sotva stíhají uvolnit hlavní tahy?

Obr.: sněhová fréza VeGA L56

Sněhová fréza VeGA L56 >>>

Dvoustupňová sněhová fréza zvládne i jednodušší terén

Nejen rovné betonové a dlážděné plochy, ale i jednodušší terén zvládne tento pomocník. Sněhová fréza s pojezdem je specializovaná zahradní technika – šetříte síly a netlačíte (6 rychlostí vpřed a 2 vzad). Dvoustupňový motor vám umožní vydat se odklidit sníh i daleko od domu, sníh přitom odhodí až 15 m daleko. Široké pneumatiky zajistí dobrou průchodnost i komplikovanějším terénem.

Video: sněhová fréza Vega 651

Dvoustupňová fréza VeGA 651 ST >>>

TIP: máte rádi zimu, ale víte, že si po práci zasloužíte odpočinek a relaxaci. A taky teplíčko na prohřátí těla. Místo, kde nejrychleji naberete síly (i po úklidu sněhu) je domácí sauna

Rychlý kontakt