Jak vybrat zahradní nábytek?

Chystáte si pořídit zahradní nábytek a nevíte, podle čeho se řídit? V našem článku vám radíme, jak na to!

Při výběru zahradního nábytku dbejte těchto vlastností:

1. odolnost materiálu

2. stabilita

3. polohovatelnost křesel

4. výška opěrek u křesel a lavic

5. náročnost materiálu na údržbu


Na trh se dodává několik typů zahradního nábytku, lišícího se materiálem, z něhož je vyroben. Jedná se o nábytek z dřeva Meranti, akácie, severské borovice, mahagonu, umělého ratanu či hliníkových profilů a tahokovu.

Zahradní nábytek z červeného dřeva Meranti

Meranti je označení pro více druhů dřevin z rodu Shorea pocházející z jihovýchodní Asie. Tato dřevina se používá především pro výrobu zahradního nábytku, oken a dveří, pro svoji vynikající trvanlivost a dobrou opracovatelnost. Námi nabízený zahradní nábytek je výhradně z certifikovaného červeného Meratni o hustotě okolo 650 kg/m3. Jádrové dřevo má bledě růžový až červenohnědý odstín.

 

Zahradní sestava Istanbul set 6Zahradní sestava MERANTI VICTORIA SET 6

                             Zahradní sestava Istanbul set 6                             Zahradní sestava Meranti Victoria Set 6


Unikátní vlastnosti zahradního nábytku ze dřeva Meranti

Vzhledem k tomu, že nábytek je vyroben z přírodního materiálu, je kresba dřeva a jeho zbarvení na každém kusu nábytku unikátní. Nábytek je povrchově upraven bezbarvým teakovým olejem, tato úprava by se měla provádět minimálně jedenkrát za rok. Četnost olejování je ale nutné přizpůsobit místu, intenzitě a způsobu použití nábytku.


Kdy tedy můžete teakový olej na zahradní nábytek aplikovat?

Obecně platí, že nátěr nábytku teakovým olejem je třeba aplikovat ve chvíli, kdy povrch nábytku zmatní a dešťová voda přestane zůstávat na povrchu nábytku v podobě kapek a začne se vpíjet do dřeva. Olejování zabraňuje úplnému nežádoucímu vyschnutí dřeva. Nábytek během roku můžete čistit jemným mýdlovým čističem nebo speciálními čisticími prostředky pro zahradní nábytek.

Zahradní nábytek z umělého ratanu

Umělý ratan je moderní materiál ze syntetického polyethylenového vlákna. Vyznačuje se svou dlouhou životností a odolností vůči povětrnostním vlivům a vodě, jelikož nevsakuje tekutiny. Jeho údržba je velice jednoduchá. Stačí jej pouze opláchnout proudem studené vody. Další jeho výhodou je odolnost proti slunci, nemusíte se tedy obávat popraskání či vyblednutí nábytku. Hliníkový či ocelovo - hliníkový rám o nízké hmotnosti zaručuje lehkou manipulaci.

Zahradní stolová sestava Karolina set 6

Zahradní stolová sestava Karolina set 6

Zahradní nábytek z hliníkových profilů

Jedním z nejoblíbenějších materiálů pro zahradní nábytek je bezesporu hliník, zaručující lehkost ale i pevnost a bezúdržbovost. Povrch konstrukce je ošetřen komaxitovou úpravou, která garantuje dlouhou životnost a odolnost nábytku. K výpletu křesel se používá umělý netoxický a extrémně odolný a pohodlný materiál textiline.
 

Zahradní stolová sestava se slunečníkem VeGAS 6 AL

Zahradní stolová sestava se slunečníkem VeGAS 6 AL

Zahradní nábytek z tahokovu

Jak bychom mohli zahradní nábytek z tahokovu charakterizovat? Jednoduše: voděodolný,mrazuvzdorný, stálobarevný. Tahokov je materiálem nové generace. Díky vysoké kvalitě materiálu, silné vrstvě povrchového laku Elotherm a pečlivému zpracování tento nábytek odolá i náročným klimatickým vlivům.

 

Zahradní stolová sestava Basani 6+

Zahradní stolová sestava Basani 6+

 

Rychlý kontakt